السبت، يناير 25، 2014

Curso " Anar i vindre, la Integración de los niñ@s musulmanes en la educación primaria"

Durante 5 ediciones se ha impartido este curso en la Universidad Jaime I, en él han participado muchos profesionales vinculados al área de Educación, así como a aspectos socio políticos y culturales.


OBJECTIUS I METODOLOGIA
Integrat en el projecte d’interculturalitat del grup d’investigació educativa DIPMA del Departament d’Educació, en el qual participen els/les professors/es J. Aparici, S .Prades, E. Ramiro, M. Rosas, S. Selma, J.I. Ucedo, E. Vidal i V. Vilanova, el curs pretén proporcionar als assistents eines teòriques sobre la llengua i la cultura àrabs, i recursos didàctics per al procés de coneixement i d’integració de les xiquetes i els xiquets immigrants procedents de països islàmics araboparlants, especialment del Magrib.
 Les Jornades estan obertes a mestres que estan exercint en els nivells d’Educació Primària i Secundària Obligatòria i estudiants interessats en el tema de la interculturalitat a l’ensenyament. L’objectiu del curs és posar en contacte la realitat escolar i el currículum universitari, amb la intenció de crear un fluxe enriquidor en el doble sentit de l’eix escola-formació inicial, per tal que l’escola actue com a un pont de coneixement i respecte en les dues direccions.
Divendres 7  de Febrer
18:30-20:00
Dr. David Parra (Universitat de València)
L'Islam a l'aula: entre l'exotització i el silenci
Dissabte 8   de Febrer
9:30-11:00

Isabel González (Cap del departament d’Àrab, Escola Oficial d’Idiomes de Castelló)
La llengua i la cultura  àrabs
11:00-11:30
Descans
11:30-13:00
Dr. Enric Ramiro (Universitat Jaume I –Grup d’Investigació Educativa DIMPA-)
La Màgia del joc (recursos interculturals per a una escola inclusiva)










Divendres 14 de Febrer
18:30-20:00
Nassira El-Hadri
S'està mostrant DSCN1213.JPG
Contes àrabs del Marroc
Dissabte 15 de Febrer
9:30 (Àgora-UJI)

10:30-11:30

12:00-14:00

 Eixida de l’autobús en direcció a València

Visita al Centre Cultural Islàmic de València

Muna Al-Rached (Escola Oficial d’Idiomes de València)
Visita a la mesquita aljama de València
14:30-17::00
Dinar:
Menú degustació de cuina àrab i magrebí al restaurant Balansiya de València
17:30 a 18:00
Hora d’arribada prevista al punt d’eixida: Àgora UJI
FACULTAD DE CIENCIAS HUMANAS Y SOCIALES

DEPARTAMENTO DE EDUCACIÓN

7,8,14 y 15 DE FEBRERO DE 2014








MATRÍCULA

Del dia 16 al 31 de Gener  de 2014
Per a formalitzar la matrícula cal presentar les dades d’inscripció, juntament amb el rebut del pagament, a la Secretaria del Departament d’Educació (4ª planta de l’edifici de la Facultat de Ciències Humanes i Socials).

Preu del curs: 30 €
El preu de la matrícula inclou el trasllat a València amb autobús i el dinar al Restaurant Balansiya

L’ingrés es farà al compte del Banco de Santander:
0049 4898 95 2816128084


Fent constar el codi del curs: 07G049

الاثنين، يناير 13، 2014

El programa «Hablemos de historia» de Vox UJI Ràdio entrevista a Sami Naïr

El programa de Vox UJI Ràdio «Hablemos de historia» inicia l'any analitzant l'actualitat del món àrab en una entrevista al professor Sami Naïr. El programa s'emetrà el dijous 16 de gener de 2014 a les 15 hores en el 107.8 FM. 
Els professors de la Universitat Jaume I, Vicent Sanz i Vicent Ordoñez, gràcies a la col·laboració del Rototom Sunsplash, conversaran amb Sami Naïr sobre el seu llibre ¿Por qué se rebelan? Revoluciones y contrarrevoluciones en el mundo árabe  amb l'objectiu d'oferir una visió panoràmica sobre l'actualitat del món àrab des d'una perspectiva històrica. 
El professor Naïr és catedràtic de Ciències Polítiques i director del Centro Mediterráneo Andalusí de la Universidad Pablo de Olavide. Al llarg de la seua carrera ha sigut assessor del govern de Lionel Jospin sobre temes d'immigració i entre 1999 i 2004 va ser membre del Parlament Europeu. A més és col·laborador habitual en diversos periòdics com Le MondeLiberationEl Periódico de Catalunya o El País.
«Hablemos de historia»  es presenta com un espai de debat acadèmic en el qual es convida a especialistes de prestigi amb els qui es planteja un intercanvi d'idees sobre els temes històrics tractats en publicacions dels propis convidats com és el cas de Sami Naïr. 
El programa estarà disponible en la radioteca de Vox UJI Ràdio en www.radio.uji.es després de la seua emissió el pròxim 16 de gener. 
Informació proporcionada per: Servei de Comunicació i Publicacions